Ja som aquí !

De moment, desprès d'una setmana viatjant, ens hem presentat a Kuala Lumpur, la que menja les 24 hores del dia, i a Georgetown, la que fa olor a encens. Els començaments van esser durs, la ciutat de Kuala Lumpur, caòtica com totes les de l'est, es va mostrar decidida a no deixar-nos marxar. Ens vam allotjar en un petit hostal freqüentat per rates grosses com conills, vam penjar curri i thosai i vam beure "ginger xai". Però el que mes ens crida l’atenció de Kuala Lumpur foren els petits restaurants oberts les 24 hores i amb clients, també, durant tot el dia. Les Torres Petronas, l'edifici mes gran de la ciutat, governen des del cel el caòtic regne que s’estén per sota seu. El següent pas fou una curta visita a les Batu Caves, unes coves amb un santuari budista (d’indret es forca maco però el temple deixa bastant a desitjar), i la búsqueda incansable però desafortunada de la Jungle Lodge. Aquest fou el primer intent per sortir de Kuala Lumpur, desesperats i sense resultats en la nostra recerca vam retornar a l'hostal de les rates.

Al dia següent teníem pensat visitar Penang, una illa del nord-est idíl·lica segons la guia. Kuala Lumpur no ens podia deixar marxar tan fàcilment, l’estació d'autobusos estava tancada i varem haver de viatjar 12 quilometres amb autobús per arribar a la nova estació, fora de la ciutat.

Georgetown, capital de Penang, ens va rebre amb olor a encens i els restaurants tancats. Era el mateix dia en que els xinesos cremaven diners falsos i dolços per apaivagar els dimonis sortits de l'infern. Mentre el sol es ponia la ciutat va cobrar vida, aquí i allà s'obriren menjadors i restaurants. La companyia dels temples de tres religions diferents, el mar i el ferri no ens va semblar suficient i ens hem dirigit fins cap a la platja d’aigües cristal·lines. La veritat es que l'aigua es bastant marro i la platja petita... hem llençat la guia i ens n’hem procurat una altra millor i en angles.

Ara ens estem en un petit hostal regentat per una família xinesa i acompanyats d'una gata cega, dema visitaren el parc natural de la zona i, d'aqui a dos dies, marxarem de la costa oest per visitar el centre i l'est de Malàisia. Esperant que el futur ens depari bones vistes i millors sensacions, ens recordem de tots els nostres i us saludem des de l'altra punta de mon.

Lluis i Guillem